Hihetetlen eredmények a legnagyobb nehézségben

Manapság számtalan nagyvállalati vezetőtől és cégtulajdonostól hallom, hogy nagyon nagy problémákkal küzd a munkaerő terén, azon belül is nyilván a minőségi és megbízható munkaerő az, ami hiányzik a repertoárból. Sajnos tény, hogy egyre kevesebb a válogatás során szakmailag is képzett, megbízható, ambíciókkal teli és motivált embereket találni. Nehéz egy-egy felelősségteljes pozícióban az emberek pótlása, ezért mindent el kell követni annak érdekében, hogy ezt a munkaerő állományt meg tudják tartani a cégek, nem beszélve persze a kulcsemberekről, akik tudása és tapasztalata, a cégen belül betöltött szerepköre és feladatköre felbecsülhetetlen értékkel bír.

Manapság szinte kifejezett vadászat indult a legnagyobb versenyben lévő cégek esetében a másik kulcsembereinek vagy szakképzett, tapasztalt munkaerő állományának elcsábítására, amivel egy-egy esetben akár az egész működést blokkolni lehet, rövid időre mindenképpen. De nem is ez a kérdés, hiszen ez jelenleg egy állapot. A nagy kérdőjel, hogy mit lehet tenni ezellen és vajon fordítható-e a stabil és biztos, lojális munkaerő állomány versenyelőnnyé?

Az első kérdésre a választ minden esetben a coaching és folyamatos tréning, azon belül is kiemelkedő minőségű és színvonalú szolgáltatás igénybevétele adja meg, egy tökéletes szolgáltató partnerrel, mint mondjuk a Kogwheel csapata. Ők ugyanis valóban gyors hatékonyságú és eredményes szolgáltatást nyújtanak ezen a területen. Nem elég ugyanis ma már a munkaerő elégedettsége és hogy szívesen látogatják a tréningeket. Konkrét eredményekre van szükség. A másik pedig ezen belül is az assessment center szolgáltatás, ahol pontosan a kompetenciák és karrier tervek, motivációk alapján tudjuk a szakképzettség, tapasztalan és tudás mellett, ami biztosítja azt, hogy a munkavállaló pontosan olyan lehetőségek kapujában álljon és olyan terhelésnek legyen kitéve, olyan paraméterek, mondjuk fizetés mentén, ami elégedettséggel tölti el, és sokkal nehezebb elcsábítani. Persze emellé még mindenképpen kell egy megbecsültség érzés, a közösséghez tartozás érzése, amiben pedig számunkra szintén a kogwheel csapatépítő tréning szolgáltatása nyújtott áttörő sikert.

Ha tehát manapság valaki nem szeretne a nagyvállalati vezetők közül álmatlanul forgolódni, hogy vajon melyik versenytárs melyik pillanatban csábítja el valamely kulcsemberét, mindenképpen meg kell becsülnie a munkavállalóit és fel kell keresnie a kogwheel csapatát, mert náluk jobban senki sem fog tudni segíteni az ilyen támadások elleni védekezésben. Megéri, garantálni tudom!