Eperszüret

Már általános iskolás korunkban megtanuljuk, hogy a vitaminok nagyon fontosak szervezetünk számára az egészséges működéshez.

Vannak olyan élelmiszerek, melyek fogyasztásával biztosíthatjuk a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat. Vannak olyan vitaminok, melyeknek fogyasztása naponta ajánlott, mert a szervezet nem tudja raktározni. Vannak olyanok, melyekből nem kell naponta fogyasztani, mert a szervezet képes a raktározásukra.

Naponta kell fogyasztani például a C vitamint, mivel ez vízben oldódik, így nem raktározódik. De vajon milyen élelmiszerek tartalmaznak C vitamint? Ezek főleg a zöldségfélék és a gyümölcsök. Ezért fontos gyermekeknek, felnőtteknek, időseknek egyaránt a rendszeres zöldség és gyümölcs fogyasztása.

Tavasz vége felé, nyár kezdetén már elég kevés télen elálló gyümölcs van raktáron, ami vitaminforrás lehet. Szerencsére ilyenkor már elkezd érni hazánk egyik legkorábbi gyümölcse, a földi eper.

Vannak, akik sajnálatos módon nem fogyaszthatják ezt a zamatos, ízletes, vitaminban gazdag hazai gyümölcsöt, mivel sok pici mag van a termésben, ami emésztési gondokat okozhat. Főleg a gyerekek esetében gyakori ez a probléma.

Allergiás tüneteket is okozhat ez az apró magvas gyümölcs, aminek a jelei lehetnek a kiütés szerű pici piros foltok a bőrön.

Én szerencsére bátran fogyaszthatom a földi epret, mert nincs gondom fogyasztása során. Nagyon is szeretem ezt a gyümölcsöt. Annyira imádom, hogy a kertemben igen sok tövet ültettem, mert családom minden tagja szívesen fogyasztja. Gyakran készítek az eperből gyümölcstortát, lekvárt, befőttet, gyümölcslevest is. Amikor érik az eper, szedésére nagy gondot kell fordítani, mert ha nem szedjük naponta, a termés túlérik, vagy a csigák elfogyasztják.

Utolsó eperszedés közben Samsung telefonom kiesett a zsebemből, és a hátlapja elrepedt.

A samsung telefon szervíz budapest munkatársait hívtam telefonon azzal a céllal, hogy segítségüket kérjem a hibás alkatrész cseréjében, amit néhány napon belül meg is oldottak telefonfutáron keresztül.